Evergreen

Evergreen

A UT biology professor and gardener, this client came to us for help with their drainage and sloping towards the house. The Driftwood house is located on a hill and we needed to excavate and create a retaining wall along the uphill side to take the slope away from the house and direct the water around it. We excavated all along the house to slope the ground toward our new wall. Then, we built a limestone drystack wall and installed a berm with some of the excavated material uphill from the wall to slow the flow of the water. Between the wall and the berm we added good quality soil to create a native plant bed. Then around the house we installed limestone skirting under the deck and stairs down from there leading to a large stone walkway connecting the deck to the vegetable garden.

Evergreen
Evergreen
A UT biology professor and gardener, this client came to us for help with their drainage and sloping towards the house. The Driftwood house is located on a hill and we needed to excavate and create a retaining wall along the uphill side to take the slope away from the house and direct the water around it. We excavated all along the house to slope the ground toward our new wall. Then, we built a limestone drystack wall and installed a berm with some of the excavated material uphill from the wall to slow the flow of the water. Between the wall and the berm we added good quality soil to create a native plant bed. Then around the house we installed limestone skirting under the deck and stairs down from there leading to a large stone walkway connecting the deck to the vegetable garden.
Evergreen
Evergreen
Evergreen